Hirdetés

gyermekdal.lap.hu / Óvodásoknak

Óvodásoknak

A játékok leírásával, kottával, képekkel - Gyermekdalok, játékok, versek - Válogatta: Halmos Katalin Rajzolta: Negulescu György és Laskay Noémi Ábel kiadó Kolozsvár, 2002

- szidott anyám érte - Annak , aki megtalálja csókot adok érte . - Szabad péntek , szabad szombat, szabad szappanozni - Szabad az én galambomnak egy pár csókot adni

Hallgatható és letölthető tavaszi gyermekdalok óvodásoknak - A dalok címe: Én elmentem a vásárba Tavaszi szél Kiskece lányom Cifra palota

Dalok, Versek, Mesék, Mondókák; Találós kérdések, Nyomozás, Társas játékok - Márc.15-ére; Anyák napjára, Ballagásra, Időjárásra, Altatók, Állatokról, Egyéb, Mikulásra, Karácsonyra

Gyermekekkel kapcsolatos honlap.

Paff, a bűvös sárkány, senkitől se félt Álomország tengerpartján játékok közt élt. Paff, a bűvös sárkány, senkitől se félt Álomország tengerpartján játékok közt élt. Volt egy játszótársa, úgy hívták, hogy Jani Jó barátja madártollat hozott őneki Paff, a bűvös sárkány, ki senkitől se félt Álomország tengerpartján játékok közt élt. A tengert együtt járták, repült a kis hajó, Paff hátára felült Jani, így utazni jó. Sok király és sok herceg és mind a kalóz nép Köszöntötték, ha jönni látták, mert tisztelték nevét. Hiszen ő volt...

Süss fel nap, Hej, Dunáról.. Kotta és szöveg

A legnagyobb kínálat magyar nyelvű gyermekalbumokból cd-n és kazettán.

Zenés gyermekműsor - Klasszikus (pl.: Weöres Sándor, Károlyi Amy, Nemes Nagy Ágnes, Csoóri Sándor) és kortárs (Zalán Tibor, Brasnyó István, Eörsi István, Rákos Sándor) magyar költők általunk megzenésített verseit adjuk elő énekelve, akusztikus hangszerekkel kísérve. A koncertek része a közös éneklés is.

Paripám csodaszép pejkó ide lép, oda lép, hejhó! Hegyen át, vízen át vágtat, nem adom, ha ígérsz százat. Amikor paripám ballag, odanéz valahány csillag. Amikor paripám táncol, odanéz a Nap is százszor.

Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod? Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon? Add nekem azt, elkapom azt, Szita-szita péntek, szerelem csütörtök, Dobszerda.

Hopp Juliska, Hopp Mariska

Hová mégy te kis nyulacska? Ingyom-bingyom tálibe, Tutálibe tálibe, Az erdőbe. Minek mégy te az erdőbe? Ingyom-bingyom tálibe, Tutálibe tálibe, Vesszőcskéért.

Szöveg - A gúnárom elveszett, keresésére megyek, Nincsen annak más jegye, szárnya, tolla fekete.

Cifra palota, zöld az ablaka, gyere ki te tubarózsa, vár a viola. Kicsi vagyok én, majd megnövök én, esztendőre vagy kettőre nagylány leszek én.

Egy boszorka van, három fia van. Iskolába jár az egy, másik bocskort varrni megy, A harmadik itt a padon a dudáját fújja nagyon. De szép hangja van, da-na-da-na-dan.

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Pedig a rétes nagyon jó, katonának az való. Nem megyünk mi messzire, csak a világ végére. Ott sem leszünk sokáig, csak tizenkét óráig.

Kolompos Együttes

Kotta és szöveg - Magyar zene, természet-énekek állatokról - www.operencia.com A magyar kultúra a tengeren túl is tovább él gyermekeinkben...

Pál, Kata, Péter jó reggelt, Már odakünn a nap felkelt, Szól a kakasunk, az a nagy tarajú, Gyere ki a rétre, kukurikú!

Hol jártál Báránykám? videó

LIPEM LOPOM A SZŐLŐT, LÓGA LÁBA LÓGA, EGY KIS MALAC, ELVESZTETTEM ZSEBKENDŐMET, ENNEK A KISLÁNYNAK, KIS KECE LÁNYOM, MÉLY KÚTBA TEKINTEK, EGY BOSZORKA VAN, TAVASZI SZÉL, KIUGROTT A GOMBÓC, SÁRGA CSIKÓ , TAVASZKÖSZÖNTŐ, KÖRTÉFA, CICKOM, CICKOM, HEJ, TULIPÁN, SZÉLRŐL LEGELJETEK, TÜCSÖKLAKODALOM, CIFRA PALOTA ... , , ,

, amit meg kell tanítanod a kicsinek Te is ezeken nőttél fel

Ötletbörze az izgalmas otthoni gyerekösszejövetelekhez - Hírek a témában; Alkalmak; Helyszín, Műsor; Meghívó, dekoráció; Lufi; Tüzeskedés- csak felnőttel! Egyéb; Kids party; Fórum; Ennivaló, innivaló; Torta, édesség; Arcfestés, frizura; Megvehető partykellékek; Partyszervezők, házhoz mennek; Gyerekzsúr helyszínek; Ötletek; Szervezés; Játszunk! Ügyeskedjünk!

A nap nyugodni tér - Hogy a csibe? - Falusi hangverseny - Én elmenetem a vásárba… - Hol jártál, báránykám? - Volt nekem egy kecském - Fut, szalad a Pejkó - A part alatt - Kutyát kérek! - Gyerekdalok gyűjteménye óvodásoknak. Egy kis összeválogatott szösszenet a gyerekdalok világából. Gyerekdalok, amelyeken mi is felnőttünk. Hely Vargáné káposztát főz, Árkot ugrott a szúnyog, brum brum Brúnó, Süss fel nap, Kis nyulacska, Kicsi vagyok én, Kis karácsony, Magas fenyő, stb. Válogass bátran a gyerekdalok között!

HirdetésGyerekdal.hu - gyeredalok szövege, videó, kotta, akkordok
Meghatározás:

A legnépszerűbb gyerekdalokat gyűjtjük itt szövegesen , videóval, kottával, hogy Te is meg tudjad tanítani a gyerekeknek.

A legnépszerűbb gyerekdalokat gyűjtjük itt szövegesen , videóval, kottával, hogy Te is meg tudjad tanítani a gyerekeknek.

Szponzorált hirdetések

Hírlevél

eXTReMe Tracker

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Óvodásoknak
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés