Hirdetés

gyermekdal.lap.hu / Megzenésített versek

Megzenésített versek

1. Gyümölcsbál 2. Rakéta 3. Kelepelő 4. Sünkarácsony 5. Gesztenyék 6. Itt van a nyár 7. Maci a Holdon 8. Sihuhuhu 9. Epermese 10. Soroló 11. Forgalom 12. Kiszámoló 13. Kukásautó 14. Nem akarok 15. Zsákbamacska 16. Anna dal

Móricz Zsigmond: Iciri piciri — dal Volt egyszer egy iciri-piciri házacska - ott lakott egy iciri-piciri kis macsaka - volt annak két iciri-piciri kis ökre - rákaptak egy iciri-piciri kis tökre . Csizmát húz az icirir-piciri kis macska , hová lett az iciri-piciri barmocska - bejárta az iciri-piciri kiserdőt - nem leli az iciri-piciri tekergőt -...

Alma együttes - megzenésített és énekelt versek, dalok, dalszövegek "Téli alma, nyári alma"

Alma együttes - megzenésített és énekelt versek, dalok, dalszövegek "Alma"

Együttesünk 2005-ben alakult. Nagy örömünkre még ez év végén Hócsata című számunk felkerült Halász Judit Hívd a nagymamát című albumára. Műsorunkban a valóság váltakozik a mesevilággal és vidám játékok színesítik az előadást. Elsősorban saját verseinket zenésítjük meg, melyekben elkalandozunk a téli világba, kirándulni megyünk nyáron, megismerkedünk mindenféle érdekes valóságos és mesebeli alakkal. Koncertjeinken a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt igyekszünk bevonni az előadásba.

több mp3 gyermekjáték, gyermekdal - Ha a napnak (Kányádi Sándor - Sáfrán Csaba) Madárijesztő (Páskándi Géza - Sáfrán Csaba) Bolond bánat (ford.: Tótfalusi István- Sáfrán Csaba) A bohóc (Szepesi Attila - Sáfrán Csaba) Madárijesztő (Vasvári István - Sáfrán Csaba) Kirándulás (Gyermekjáték) A medve felment a hegyre... (Gyermekdal)

Az Igricek Együttes 1986-ban alakult Nagykanizsán. Az elmúlt 20 évben a zenekar tagjai többször változtak. Jelenlegi felállásban klasszikus zenészek, jazz-zenészek és népzenészek alkotják. Nem főállású zenészek, mindannyian polgári foglalkozással is rendelkeznek.

A Katáng zenekar 2005-ben alakult Vácon, azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez, a “katángos” zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. A hangulat megteremtésében központi szerepet játszik a kelta hárfa állandó jelenléte. A zenekar kiemelten fontosnak tartja a gyerekközönség animálását, bevonását a zenélésbe, a belső képek fejlesztését a zene által. Ezáltal a gyerek alkotóként vesz részt a koncerteken, a zenét beépíti magába s nem “csak” kívülállóként hallgatja. Ennek köszönhetően minden egyes koncert új kalandot jelenthet a hallgató számára. Bár az előadás nem színházi, hanem koncert jellegű produkció, mégis hangsúlyos a látvány, ezáltal is segítve a gyerekeket a mesevilág szereplőivel való azonosulásban.

Az énekes-gitáros előadóművész, a nyolcvanas évektől szerepel verses zenés előadásokon. Műsorai: sok közös énekléssel, vidám manuális játékokkal, ritka és érdekes hangszerek használatával, közös együtt zenéléssel, igényes, felhőtlen szórakoztató műsorok. Korosztályhoz nem kötöttek

Megzenésített versek kicsiknek és nagyoknak - sajátos hangszereléssel szólaltatjuk meg általunk nagyrabecsült költők verseit, dallá formálva azokat. A zene és a költészet ilyen ötvözése - úgy hisszük - segíthet abban, hogy az irodalmi értékek közelebb kerüljenek gyermekhez, felnőtthöz egyaránt.

Igényes zene gyermekeknek, videók, dalok ZamatŐrök Zenekar hivatalos oldala

Hírek a témában; Énekmondók; Városi zene, dalosok; Gyermekműsorok; Versek és rockzene; Online versforrások; Verséneklő zenekarok; Verséneklő szólisták; Énekesek és a vers; Folkzene, világzene; Kapcsolt témák; Fesztiválok; Helyszínek; Határon túl; Költők; Hangszerboltok; Kiadványok, kották; Lemezboltok; Hangszerek; Hasznos lap.hu oldalak; Kiadók

Weöres S.: Tavaszköszöntő - karaoke, mesevideó

Az elsőverslemez, melyen kizárólag magyar költő verseire komponált dalok hallhatók.

Banya - Gryllus Vilmos és a gyerekek előadásában egy vidám jelmezbál figurái elevenednek meg a tündértől a kalózig.

Gryllus Vilmos lemezei (dalok, versek)

Gryllus V. - Maszkabál - mesevideó Nyitódal Gryllus Vilmos lemezéről. A szerző és a gyerekek előadásában egy vidám jelmezbál figurái elevenednek meg a tündértől a kalózig.

HirdetésGyerekdal.hu - gyeredalok szövege, videó, kotta, akkordok
Meghatározás:

A legnépszerűbb gyerekdalokat gyűjtjük itt szövegesen , videóval, kottával, hogy Te is meg tudjad tanítani a gyerekeknek.

A legnépszerűbb gyerekdalokat gyűjtjük itt szövegesen , videóval, kottával, hogy Te is meg tudjad tanítani a gyerekeknek.

Szponzorált hirdetések

Hírlevél

eXTReMe Tracker

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Megzenésített versek
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés